Dansk Faldskærms Union har masser af klubber og muligheder for at booke enten solokursus inkl. spring eller tandemspring. Faldskærmssporten er i den grad udviklende for alle personer, som ønsker at styrke deres fokus og koncentration igennem uddannelse til faldskærmsspringer. At blive certificeret faldskærmsspringer tager ca. 1 (sommer)sæson og herefter er der virkelig mange vinkler på sporten, som alle kan finde sig tilrette i. At sætte sikkerhed først på dagsorden sammenholdt med udviklingen af sin egen personlige udvikling i samvær med en masse fokuserede medspringere, giver et nyt indspark og perspektiv til livet som helhed. Velkommen til!

Hvad får du blandt andet igennem dit medlemskab af DFU:

  • Ansvarforsikring (3. partsforsikring) som dækker dig på alle springpladser i hele verdenen
  • Økonomisk støtte til både bredde og elite (se DFU's kalender)
  • Træningslejr (muglihed for disciplin- og springerudvikling)
  • Videreuddannelse som faldskærmsspringer
  • Uddannelse af instruktører
  • Afholdelse af DM og øvrige konkurrencer
  • Der holdes styr på materielgodkendelser og regler fra myndigheder
  • Udstedelser af certifikater
  • ..og meget andet

 

Tandemspring

Et tandemspring er til dig som gerne vil prøve frit fald - men uden at det kræver en længere forudgående uddannelse.

Et tandemspring er et faldskærmsspring hvor passageren er koblet sammen med en erfaren springer, (Tandemmaster) som er specielt uddannet til at springe med passager i frit fald.

Inden springet, bliver man naturligvis instrueret grundigt i hvad der skal ske under det frie fald og landingen.

Selve springet bliver udført fra ca. 4000 meters højde, hvilket giver et frit fald på 40-50 sekunder, hvorefter man flyver rundt i faldskærmen og nyder udsigten i ca. 7-8 minutter.

Et tandemspring koster fra kr. 1.700

 

Solokursus & spring

Efter teori-forløbet, praktiske øvelser på jorden og en skriftlig prøve, er du klar til at springe selv.

Springet foregår fra 1.000 meter's højde og ved hjælp af en staticline, som er fastgjort i flyet, åbnes faldskærmen automatisk ved afhoppet.

I flyet sørger instruktøren for at dirigere flyet, via piloten, hen til udhopspunktet, åbner døren, hjælper dig ud under vingen, og giver dig et "spring nu" tegn.

Herefter skal du selv gøre resten: springe af, kontrollere din faldskærm, styre skærmen hen til landingspunktet. Mens du hænger i faldskærmen, vil du modtage hjælp til styringen af faldskærmen via en radio, som en instruktør, fra jorden taler i og hjælpe til, at du lander blødt og fint op imod vinden. At lande i en faldskærm er stort set som at hoppe ned fra en stol eller et bord.Når første spring er i hus, venter der en lang række af spændende øvelser som bringer dig frem til faldskærmscertifikatet.

 

AFF uddannelse

AFF står for Acceleret Frit Fald og betyder at din faldskærmsuddannelse foregår i fuld frit fald efter at du har foretaget et introduktionsspring (solospring) i en af klubberne i Danmark.

Uddannelsen består af i alt 8 levels med flere forskellige øvelser undervejs. De fleste af øvelserne foregår i fritfald, hvor der er 1 eller 2 instruktører, der følger med dig i selve springet. De fleste gennemfører og består alle øvelser og levels i løbet af 10-15 spring. Man får altid en indledende instruktion (briefing) forud for hvert level og spring samt en efterfølgende tilbagemelding (debriefing). Nogle gange er der behov for at gennemføre et level igennem et par spring førend det kan godkendes, og man kan gå videre til næste step. Det er special uddannede instruktører i DFU som må udføre AFF spring i klubberne.

Du har igennem denne fritfaldsuddannelse mulighed for at komprimere og kombinere øvelser og hurtigere nærme dig det endelige faldskærmscertifikat. For at opnå faldskærmscertifikat kræves dog minimum 40 gennemførte spring, pakkecertifikat samt et antal prøver både i fritfald, skærmflyvning og reglerne for faldskærmsspring.

Faldskærmstræning og certificering:

For at opnå faldskærmscertifikat er der mange ting i spil. 40 gennemførte spring og alle prøver bestået er de formelle krav. Men vind og vejr kan udfordre tålmodigheden for at komme i hus. En overordnet instruktør, som har ansvaret, mens man er under uddannelse, tager alle sikkerhedsmæssige hensyn med i vurderingen om, hvornår der kan springes faldskærm og varetager derved alles interesser for gennemførelse af spring. Man kan sagtens gennemføre de 40 spring på en sæson (fra april til oktober) hvis man følger med i vejrudsigten og klubbernes muligheder for spring. Når først certifikatet er i hus, åbnes der endnu flere muligheder til rigtig at dyrke idrætten  og disciplinerne i faldskærmssporten.

At dyrke faldskærmssporten er en passion som så mange andre. Her betyder samarbejde og sikkerhed dog rigtig meget. Vi er alle afhængige af hinanden i forbindelse med at få sporten til at være så udbytterig og aktiv som mulig. Der er ansvarshavende instruktører, piloter, manifest/stævneledere (dem som sørger for at flyet får fløjet så meget og godt som muligt samt at få stævnet/træningen til at hænge sammen), folk der hjælper med at pakke faldskærme, tandeminstruktører, AFF instruktører, "madmor", undervisning, trænere, "kaffebryggere", oprydning af pakkesal/materiel område og mange flere faktorer som gør, at vi alle få en fyldestgørende og konstruktiv faldskærmstræningsdag.