DFU bestyrelse har i efteråret 2012 vedtaget følgende:
- DFU ønsker at sikre alle interesserede adgang til faldskærmssporten og vedkender sig sit ansvar for udøvernes omsorgspligt over for naturen og miljøet.
- Ansvaret for indvirkning på miljøet starter med den enkelte springer, men omfatter blandt andet også klubbernes ledelse, DFU og arrangørerne af faldskærmsarrangementer. DFU vil løbende forbedre kendskabet til DFU’s miljøpolitik og forståelse herfor, blandt egne medlemmer. Såvel også i offentligheden, regulerende myndigheder samt samarbejdspartnere.
- DFU og faldskærmssporten har interesse i at bevare og beskytte miljøet. Sporten accepterer sit ansvar på miljøområdet og opfordrer sine medlemmer til at træffe fornuftige og miljø rigtige beslutninger og at følge anbefalingerne for reduktion af miljøpåvirkning i foreningen og sporten som helhed.
- DFU vil offentliggøre miljømæssige adfærdskodekser for faldskærmssportens discipliner, klubber og medlemmer (der dækker bl.a. hensynsfuld flyvning, operationelle procedurer, naturbeskyttelse etc.), og understøtte at disse kendes og opretholdes af alle medlemmer.
- DFU miljøpolitik implementeres i respekt for luftfartssikkerheden og den til enhver tid gældende lovgivning, samt alle regulerende organer der udøver bestemmelse overfor sportens discipliner
- Miljø
- DFU's miljøpolitik
- Grønt forbund under DIF
- Hvad kan man gøre for miljøet?
- Råd og vejledning generelt
- Links og klub miljøansvarlige
Hvis klubben ønsker at få tjekket op på energiforbrug og forbedringsmuligheder i klubhuset, har kommunerne en gratis energikonsulent til rådighed. Kontakt egen kommune eller udviklingskonsulenten i DFU for yderligere information.
Kommunerne støtter som hovedregel til energiforbedringer til klubhuse. Kontakt egen kommune eller udviklingskonsulenten i DFU for mere information.
Ved støjberegning af fly er der flere variable muligheder. Kontakt udviklingskonsulenten for uddybende information og vejledning.
Ved brændstofafgifts refusion burde dette fungere og være på plads i alle kommuner men kontakt udviklingskonsulenten i tvivlstilfælde eller se mere under links og klubmiljøansvarlige.
Fornyelser af miljøgodkendelser er som regel noget der bliver varetaget af klubberne selv eller alternativt flyvepladsudvalget. Kontakt gerne udviklingskonsulenten hvis der opstår problemstillinger.
For at imødekomme klager fra omkring værende naboer, skal klubbestyrelsen, gerne formand eller næstformand, følge op på disse ASAP og eventuelt tage en direkte snak med den enkelte nabo der har indberettet klagen inden ”de løber løbsk”.
Afholdelse af en årlig nabodag eventuelt i samarbejde med hele flyvepladsen, kan imødekomme mange spørgsmål og dermed forebygge klager på længere sigt.