Lær at springe i faldskærm
Du kan lære faldskærmsudspring i alle DFU's klubber rundt om i Danmark. I kluboversigten kan du finde en faldskærmsklub i nærheden af dig. Der er aktive klubber i hele Danmark, og når du er medlem af DFU, kan du springe i alle klubberne, uanset hvor du er medlem. Også i løbet af elev-uddannelsen.

At lære faldskærmsudspring er et uddannelsesforløb med både teori og spring. Du kommer igennem et fast forløb af øvelser og skal have taget mindst 40 spring, før du kan få et C-certifikat. Men det C-certifikat kan du springe selv og med eget grej. Det vil være din instruktør, som vurderer, hvornår du er klar.

Nogle springere begynder med et tandemspring, hvor du springer med en tandemmaster. Andre begynder på et solo spring-kursus, hvor du lærer teori og tager et enkelt eller to spring. Derefter kan du fortsætte på elevuddannelsen. Du kan også begynde med en AFF-uddannelse, hvor du springer sammen med to instruktører. I DFU's klubber bliver du undervist af vores erfarne instruktører. 

Det er aldrig for sent at springe i faldskærm og alle kan lære at blive bedre. Så er du fyldt 16 år, er det bare med at booke dit faldskærmsudspring kursus. 


 

Springer vi bare?
Ikke helt. I elevuddannelsen er dine første spring næsten altid staticline solospring. Her springer du fra 1.000 meters højde og faldskærmen bliver trukket af en line fra flyveren. Det betyder, at du kun skal koncentere dig om skærmflyvning og landing med hjælp fra instruktørdn på jorden, der kommunikerer med dig via radio. 
 

AFF eller solospring
Efter dit solo staticline spring, kan du vælge at gå to veje i uddannelsen: Solospring-uddannelsen eller AFF-uddannelsen (AFF står for Acceleret Frit Fald). 


AFF-uddannelsen består af 8 såkaldte levels, der hver især indeholder øvelser af stigende sværhedsgrad. På de første levels (level 1 -3) springer du med 2 erfarne AFF-instruktører. En på hver side af dig. På de næste 4 spring (level 4 – 7) vil du kun have en enkelt instruktør med. På level 8 vil du være alene. Uddannelsen er derfor meget koncentreret og kræver grundig forberedelse på jorden før hvert spring.

 

Hvad lærer du?
l løbet af elevuddannelsen kommer du både igennem et teorikursus, får viden om faldskærmen og alt andet grej. Du lærer teknikken til at flyve din skærm i luften og lande præcist. Du lærer at styre din krop i luften i det frie fald og ligge stabilt, kunne dreje rundt m.m.

DFU's elevhåndbog kan du læse om alt det, elevuddannelsen indeholder.
 

Her kan du finde DFU's elevbog til AFF-uddannelsen.


Klubliv
I DFU's klubber har vi fokus på sikkerhed, koncentration og styr på grejet - og selvfølgelig alt det fede ved at springe ud med faldskærm og indgå i et stærkt fællesskab i faldskærmsklubberne. 

I nogle af faldskærmsklubberne vil du også finde mentorordninger, hvor erfarne springere er mentorer for nye elever. Så man altid har nogen at gå til i klubben med spørgsmål. Mentorerne arrangerer også fællesture og aktiviteter for faldskærmselever.

Har du spørgsmål?
Så kan du altid skrive til os på dfu@dfu.dk