Mikkel tog C-certifikat på 2 ½ måned

For 16-årige Mikkel Faaborg Eriksen har det kun taget 2 ½ måned at tage sit C-certifikat. Fra april til Turboelevdage i juni har det stået på en stejl læringskurve i Faldskærmsklubben.dk i Rødby. Men på forhånd havde Mikkel besluttet sig for at nå det. Endda oveni 1.g.-eksamener, fritidsarbejde og køretimer.

Mikkel valgte at tage AFF-uddannelsen, hvor man hurtigere bliver fri af faste steps i uddannelsen og af hopmester end ved staticline elevuddannelsen.

 

Vi spurgte Mikkel, hvad hans trick er til at tage C-certifikat så hurtigt?

- Det gælder om at planlægge sine spring og prioritere at komme af sted til klubben. Her har mine forældre hjulpet mig med at lægge planer for, hvornår jeg kunne springe. Og hvis jeg ikke kunne springe på grund af vejret, brugte jeg blandt andet tiden på pakkekursus, pakninger af faldskærmen og pakkeprøver, som man skal have for at få pakkecertifikat, og skal være på plads inden C-certifikat kan udstedes.

- I FDK’s Turboelev-dage havde jeg tænkt, at jeg skulle rykke igennem. Jeg fik også ni spring om torsdagen. Egentlig skulle der ikke blive springvejr fredag. Men det blev det og jeg nåede at få mit sidste spring, sikkerhedsudtjek og teoriprøve til C-certifikatet, fortæller Mikkel.

 

Hvordan er det at tage AFF-uddannelsen?

- Jeg havde allerede set mange elever tage AFF-uddannelsen og har selv haft tre tandemspring. Men det var alligevel vildt, da jeg stod i flyverens dør. Jeg var meget nervøs ved det første AFF-spring, da jeg skulle hoppe ud med de to instruktører.

- Umiddelbart er der meget, man skal huske på hver level. På første level skal man lave 2 gange dummytræk og holde øje med sin højde. Det var helt uvant i starten. Men undervejs var det ikke svært. Instruktørerne er virkelig gode til at forklare og var gode til at få det til at virke nemt. En af dem sagde, at nu skulle jeg lave det nemmeste i hele verden i faldskærm. Et back loop. Hvis han bare havde sagt: Og nu skal du lave et back loop, så havde jeg tænkt, at det kunne jeg ikke lave. Men det var virkelig nemt i luften ligesom han startede med at sige.



Spørg løs undervejs

I løbet af uddannelsen har Mikkel haft spørgsmål, som han har kunne stille sine forældre – der begge er erfarne springere, men dog ikke været primære instruktører for Mikkel undervejs til C-certifikatet.

Spørgsmålene har været fra noget om vejret, til faldskærmen til skærmflyvningsteknikker - hvordan får jeg faldskærmen til at komme fremad, hvis det blæser meget?
Og ikke mindst alle faldskærmsvideoer og reels, som er på SoMe. Kan man virkelig det? Hvorfor gør man sådan? Hvornår kan jeg komme til at springe sådan? Og meget mere til.

Faldskærmsudspring er en stejl læringsproces, og der vil spire mange spørgsmål undervejs hos eleven. Her kan man som elev altid tage fat i sin instruktør eller få en snak med en mentor i klubben.

 

16 år  - hvordan er det at så ung i faldskærmssporten?

- Det tænker jeg ikke så meget over. Man springer jo sammen på tværs af aldre i luften. Det er noget helt særligt at falde i luften sammen med en anden. Det giver et bånd og venskab.

- Mine kammerater i skolen synes, at det er meget sejt at se mine faldskærmsvideoer på Instagram.  

 

Hvad sigter du efter nu?

- FS udtjek, lære freefly og få et opvisningscertifikat. Jeg vil gerne springe ud og lande ved afgang på gymnasiet, når jeg bliver student. Ligesom min far gjorde for over 30 år siden, slutter Mikkel Faaborg Eriksen.

Tak til Mikkel for historien!


Her kan du læse mere om de forskellige faldskærmsdiscipliner, du kan træne og blive god til.