Første gang til Canopy Piloting DM og kan kun anbefale det

Westjump-springeren Peter Ingstrup Olesen deltog for første gang i Danmarksmesterskabet i Canopy Piloting. Her stillede han op i C-rækken / Beginner, fordi han gerne vil udvikle sine færdigheder, og skærmflyvning er han gået hen og blevet helt bidt af. Han kan kun anbefale at deltage i CP-mesterskaberne, fortæller han.

Forud for CP DM 2024, som i år blev afholdt som en del af de nordiske mesterskaber i Nordjysk Faldskærmsklub i Aars, spurgte vi Peter om hans forventninger til konkurrencen.


- Jeg har primært tilmeldt mig DM i CP med et håb om at udvikle mig endnu mere. Jeg forventer, at der deltager mange super gode skærmflyvere til DM/NM og dermed er der gode chancer for, at jeg kan hente en masse feedback fra eliten. Derudover glæder jeg mig også til at deltage i - og ikke mindst bare opleve - et stort stævne med flere nationaliteter, hvor vi alle har samme passion. Jeg ser frem til den fantastiske stemning, som nok nærmest er garanteret.

- Min interesse for skærmflyvning er vokset den seneste tid. Hvor jeg før fokuserede mest på FS. Jeg finder det sjovt og spændende at arbejde med forskellige input under skærmen og på den måde udvikle mine flyveegenskaber. Jeg er på et tidligt stadie i min faldskærmskarriere og søger ny viden alle de steder, jeg kan, fortæller Peter.


Hvordan var stemningen ved DM/NM i CP?
- Stemningen var helt fantastisk. Det er lækkert at se, hvordan alle vil hinanden det bedste, selvom man er i konkurrence mod hinanden. De erfarne CP’ere var gode til at hjælpe os i C-rækken undervejs, og det sætter jeg stor pris på. Internt i C-rækken var vi også gode til at snakke om flyveplan, inden vi skulle på lift, og der var flere som forberedte sig undervejs.
 

Fløj sig til en podieplads 
DM i CP gik da også rigtig godt for Peter, der endte med en 2. plads i C-rækken.

- Jeg syntes selv, at det gik nogenlunde. 2-3 af runderne var jeg dog ikke er helt tilfreds med. Jeg tror, at de skyldtes manglende erfaring i at springe konkurrence. Efter runde 1, 3, 4 og 5 førte jeg, men så begyndte jeg at lave nogle småfejl finaleflyvningen. Det lå ret tæt hele vejen og jeg sluttede på en 2. plads.

Inden konkurrencen var der i ugen op til fortræning på pladsen i Nordjysk Faldskærmsklub for alle deltagere. Her er der tid til at lære pladsen at kende og lure nogle tips hos elitespringere og CP-talentholdet.

- Til fortræningen havde jeg 5 spring, hvor jeg prøvede at ‘skyde den ind’ ved at få styr på referencepunkter rundt om pladsen. Fortræningen gjorde mig mere tryg op til konkurrencen, fordi jeg fik en god fornemmelse for pladsen. Under fortræningen fik DFU’s CP elite- og talenthold coaching af Marcos Darman. Det var ret spændende at se, hvordan en verdensklassespringer arbejder med andres progression. Jeg kiggede dem ofte over skulderen og var så super heldig selv at få lidt lidt input fra Marcos undervejs.



Hvad var det bedste ved at deltage i DM/NM i CP
- Det er svært at sige, hvad det bedste var. For jeg var vild med det hele. Hvis jeg skal fremhæve noget, er det sammenholdet i C-rækken. Det føltes som om vi havde et fælles projekt, og det var sjovt at stå og heppe på hinanden. Jeg kan kun opfordre alle til at deltage. Uanset hvor man er i sin faldskærmskarriere. Man behøver heller ikke have sit eget grej, for man kan sagtens deltage i en elevskærm, ligesom Lasse gjorde i år.

- Jeg er klar til en runde mere!




Fire springere stillede op i C-rækken i CP DM 2024: Adam Hammer, Lasse Kildahl, Daniel Knudsenog Peter Ingstrup Olesen. 

 

Se alle resultater fra DM / NM i Canopy Piloting 2024

 

Hvad går Canopy Piloting konkurrencen ud på i C-rækken?
Som altid står sikkerhed først. I C-rækken/Beginner foregår konkurrencen ikke over vand. Den bygger på grundkundskaber som præcision, setup og kiting. Og der er ikke noget, som involverer accelererede landinger. I C-rækken blev der konkurreret i tre discipliner: Bulls eye, terning og kiting.

Vil du også gerne træne skærmflyvning, kan DFU’s Canopy Piloting repræsentanter vejlede om kurser og camps. Skriv til cp@dfu.dk 



Fotos: Peter Ingstrup Olesen.