32. sommertur for Faldskærmsklubben DFC til Langeland

Faldskærmsklubben DFC fløj i sommer sydover på den årlige fællestur til Langeland, og i år var det 32. gang, at klubben var afsted til hatbakkernes landskab. Flyveren blev lastet og gik på vingerne og 22 springere kom over til øen, hvoraf flere havde deres familier eller kærester og børn med. En sommertradition, der forener ferie med vores fantastiske faldskærmssport, hvor der hurtigt løber timer på, når man hænger ud i klubben og er i luften. Her kan ture, hvor fællesskabet om faldskærmudspring bliver gjort større, være en rigtig god idé.

Sommerturen har DFC rigtig god erfaring med. Der er base på campingpladsen i Emmerbølle, mens man går i luften fra en springplads i Lejbølle, der ligger cirka 1,5 km fra campingpladsen. Her har en bondemand ladet klubben have startbane om sommeren i alle 32 år. Fra campingpladsen fik gæsterne en oplevelse på himlen med vores springeres flotte faldskærme og opvisningsspring på pladsen med Dannebrog.

Ugen, hvor klubben er på Langeland, er der altid åbent for booking af tandemspring, som flere langelændere og turister benyttede sig af til at få sig en helt særlig sommeroplevelse i ferien.


- Der er instruktører med, så der kan tages spring på alle niveauer. Elever og springere kom over. Fra Odense kom springere på besøg i OFc's flyver og det gav mulighed for spring i 4 kilometers højde. DFC-springer Michael Prip fik taget opvisningscertifikat, og Ginni Tanderup Jacobsen fra OFC lavede sit allerførste opvisningsspring over Lejbølle. 

Det danske sommervejr kan drille, men i weekenden på Langeland var himlen blå. Der blev derfor sprunget igennem på turen, så eleverne, der var mødt op, fik masser af spring og stempler i DFU-logkortet. Desuden blev der lavet skærmflyvningsøvelser og ’Fri af hopmester’, fortæller Søren Rønnelund fra DFC.

På Langelandsturen fik en DFC-elev taget de sidste spring til at være klar til at få C-certifikat og tog et FS-udtjek oveni. Et stort tillykke til Yacoub!


Klubture er en tradition i flere faldskærmsklubber. Skydive Viborg tager eksempelvis også hvert år til Læsø på fællestur, og Holstebro-Lindtorp Faldskærmsklub tager på ture ud i naturen, hvor de lander og har inviteret familie og venner med til grill.
 

 



 

Fotos: Søren Rønnelund / Faldskærmsklubben DFC