DFU budget 2019
Kære alle DFU's medlemmer
Hermed publiceres DFU's budget 2019, som bestyrelsen, klubberne og udvalgene sammen har arbejdet konstruktivt med på årets aktivitetsseminar i oktober - se budget 2019 her.
Formationsspring er en af de mest kendte discipliner. Det betegnes ved at flere faldskærms-springere mødes i fritfald. Disciplinen sætter krav til motorik og bevægelsesfærdigheder i alle typer af formationsspring som læres undervejs både i opnåelse af c certifikat (grundfaldskærms uddannelse) og ikke mindst i din videre udvikling som faldskærmsspringer.
Godkendelse til at springe formationsspring sker ved en FS udtjekker som kontrollerer at man kan flyve frem, tilbage, op, ned og dreje samt har fokus på højde og sikkerhed især i forhold til de andre springere i fritfald.
Der afholdes internationale konkurrencer bl.a. VM og EM. I Danmark afholdes der to hovedkonkurrencer i formationsspring hvert år; DFU Open og DM. Udover DFU OPEN og DM afholdes der jævnligt mindre FS konkurrencer så alle kan få et indblik i disciplinen og konkurrenceformen. Storformation: Her er der naturligvis behov for at der er et større fly, og derudover er der tilknyttet ”organizer”-trænere, der har erfaring med storformation. I løbet af året afholdes mange forskellige FS arrangementer, store som små, rundt om i klubberne og vindtunnel. Åbne invitationer for springere på alle niveauer til at dels prøve, men også udvikle sig og lære mere om formationsspring. Hold øje med DFU’s hjemmeside om hvad og hvornår.
Kontakt FS repræsentanterne på fs@dfu.dk
Kære alle DFU's medlemmer
Hermed publiceres DFU's budget 2019, som bestyrelsen, klubberne og udvalgene sammen har arbejdet konstruktivt med på årets aktivitetsseminar i oktober - se budget 2019 her.
Går du med den lille FS-springer i maven og er parat til at tage næste skridt i retning af at dygtiggøre dig inden for en disciplin, så er her muligheden for realisere dette.
Der åbnes hermed op for ansøgningen til enten FS breddeprojektet eller FS talentprojektet, og det er både muligt, at ansøge som enkeltperson eller som hold til begge projekter, men læs mere via linkene nedenfor.
Formationsspring er det første man (stort set) kan blive tjekket ud til efter C certifikatet. Det giver tilladelse til at springe sammen med andre i fritfald på maven.
GODKENDELSE TIL FS-SPRING
Praktisk uddannelse på mindst 5 spring, hvor springeren overfor FS- udtjekkeren udviser sikkerhed, kontrol og overblik i frit fald.
Link: FS udtjeksskema
Link: FS udtjeksvejledning
FS-UDTJEKKERE
Udviklingen og uddannelse i formationsspring foregår først og fremmest ved at blive godkendt til FS jf. ovenstående. Derefter skal der øves i fritfald med 2-3-4 springere, alt afhængig af hvor meget erfaring de forskellige udøvere har. Et rigtig godt træningsredskab til at få styr på simple bevægelser og øvelser er flyvning i vindtunnel. Der er jævnligt ture både i indland og udland. Derudover er der også masser af skill - udviklingscamps, som afholdes jævnligt især i DK.
Der konkurreres i formationsspring i mange kategorier.
4-way er det mest almindelige og brugte i både DK og udlandet. Der afholdes i DK - DFU i øjeblikket 3 konkurrencer i formationsspring. Danmarksmesterskaber, DFU open og DFU cup. DFU cup adskiller sig lidt ved at være en åben deltagerkonkurrence, hvor man kan tilmelde sig individuelt. DFU open og DM deltager man som samlet 4-way hold samt en videomand/kvinde. Der konkurreres i 10 runder/spring, hvor der er nogle forudbestemte formationer, som skal følges og gentages så mange gange som muligt i fritfalds konkurrencetiden.
Der konkurreres også i indoor skydiving eller tunnelmesterskab, som det hedder her i Danmark. Der afholdes i øjeblikket to konkurrencer, unionsmesterskab i tunnel samt DFU cup tunnel. Unionsmesterskab er på lige fod med DFU open og DM i 4-way konkurrencen. Der konkurreres stort set på samme måde som i fritfald. DFU cup tunnel 3-way er en konkurrence, som svarer til DFU cup'en, hvor man tilmelder sig individuelt og bliver tildelt hold a 3 udøvere. Der behøves dog ikke videomand/kvinde til indendørs/tunnel konkurrencerne, da videokameraet er fastmonteret på selve vindtunnelen, hvori konkurrencen foregår.
Reglerne for danske formationsspringskonkurrencer:
Link: Danske FS 4 way regler
Formationerne er både i blokke og random:
Link: Random
Link: Blok 1-4
Link: Blok 5-8
Link: Blok 9-12
Link: Blok 13-16
Link: Blok 17-19
Link: Blok 20-22
De internationale regler:
Link: FAI regler for formationsspring 2016
Link: FAI regler indoor skydiving formation 2016
Link: FAI regel ændringer indoor 2016
For resultater, rekorder, landshold mv. se under Sportsudvalget