ÅFC har været på fællesskabstur

DFU har i 2023 introduceret en ny puljepolitik for at udvikle den støttestruktur, som har været brugt igennem de seneste mange år med større eller mindre effekt. Derfor har DFU's bestyrelse valgt, at arbejde med DFU's økonomiske struktur både for at sikre mere effektfuld støtte til aktivitetsudvikling, men i høj grad også for at flere midler kan komme flest mulige tilgode, inkl. klubberne.

Den nyoprettede fællesskabspulje har allerede været flittigt søgt og brugt, hvilket glæder kontoret og bestyrelsen. Senest har ÅFC søgt og fået midler til en klubtur til udlandet, og som gav både nye c-certifikatspringere, flere stempler på logkortet og større springmilepæle.

Læs nedenfor ÅFC's bevæggrunde og oplevelser med turen.

Fie Bisgaard, ÅFC skriver:

Efter godt et halvt år uden flyver og springaktivitet i klubben, trængte vi til at få noget vind på næsen og rykke lidt sammen i bussen igen. Fællesskabet skulle have et ordentligt start spark, og en tilfældig historie fra tidligere udenlandsture, blev starten på en plan.

Heldigvis skulle snak og planer blive gjort til virkelighed, af tre nye springere som ikke kunne få nok af sporten og fællesskabet, og det betød at der i slut marts stod ti spændte springere klar i Aarhus lufthavn. Destination: Skydive Spain, Seville. Mål: Fælles oplevelser og jagten på personlige mål.

Vi var en blandet flok af sted, hvor stort set alle niveauer var præsenteret. Heriblandt talte vi to elever, som hurtigt skulle blive til c-springere, et par nyudklækkede c-springere og en håndfuld instruktører og erfarne springere.

Vi havde lejet en fælles Airbnb som kunne huse alle mand, i byen Almensilla, kun 20 minutters kørsel fra dropzonen Skydive Spain. Hermed en stor anbefaling til andre som overvejer at tage på en lignende tur. Huset havde masser af værelser, en swimmingpool og så lå den i et meget roligt kvarter, med autentiske lokale restauranter som serverer lækker tapas. Øv dig eventuelt på de spanske gloser, for der blev ikke snakket meget engelsk, hvilket kun gjorde hele oplevelsen endnu bedre.

Vejret var med os hele ugen. Høj sol og op til 28 grader. Vi oplevede kun to perioder med jump limit, pga. lidt funky vind. Stemningen på dropzonen var fantastisk. Både andre springere og personalet var meget imødekommende, og der blev dannet nye venskaber på kryds og tværs.

Det sociale fællesskab blev i den grad dyrket, og derudover fik alle på turen rundet imponerende milepæle, heriblandt kan det nævnes at;

  • Niels fik c-certifikat
  • Mikkel fik c-certifikat
  • Mathias fik HU1 udtjek
  • Fie fik FF udtjek
  • Morten fik FS udtjek og spring nr. 50
  • Sergii fik FS udtjek og spring nr. 100
  • Martin fik spring nr. 900
  • Katballe fik spring nr. 1400

Der blev lavet masser af både sjove og seriøse FS spring på alle niveauer, high pulls til udsigten af solnedgangen, de erfarne gutter hyrede en coach og kom på skolebænken i angle tracking, der blev øvet freefly med blandede niveau af succesoplevelser og så meget mere.

Alt i alt havde vi en helt fantastisk tur! Og jeg tror at jeg taler på alles vegne, når jeg siger, at vi slet ikke kan vente med at pakke rigs i taskerne og tage afsted igen. Forhåbentligt med endnu flere faldskærms-kammerater.

Der skal lyde et kæmpe tak til alle involverede, både de instruktører som tog sig tiden til at hjælpe os andre, med-arrangørerne, støtten fra DFU og jer som bakkede op og tilmeldte jer turen - og tog det gode humør med.

Until next time.

Fie, ÅFC