60 års fantastisk fællesskab og historie blev fejret ved jubilæumsboogie

Tak til alle, der deltog i DFU's 60 års jubilæumsboogie i Odense Faldskærmscenter, hvor vi fik fejret faldskærmssporten, både dem vi står på skuldrene af, fællesskabet og fremtiden. Vejret var dog slet ikke det milde augustvejr, vi havde håbet på. Men hen på ugen kom springerne afsted i de to store flyvere, og nærmest alle vores discipliner blev fejret.

Dygtige og erfarne springere og instruktører stillede op som coaches og organizers og delte ud af deres skills og erfaringer til flere og masser af funjumps! Tak til jer og alle de frivillige i Odense Faldskærmscenter for at være med til at skabe det fantastiske fællesskab, vi har i faldskærmssporten.

Elever kom også forbi og fik taget spring med instruktører. En var kun et enkelt spring fra at få sit C-certifikat, hvis vejret havde været med os!

Jubilæet blev samtidig fejret med et nyt logo, der også markerer en ny ”epoke” i unionen med stor fokus digitalisering og langt større arbejdet på klima og bæredygtighed, som på den lange bane skal sikre, at DFU også er relevant for danskerne om 30-40 år. Alle tilmeldte springere fik en mulepose med forskellige lækre sager med DFU's nye logo på.

Lørdag aften blev jubilæet rundet af med middag og fest, som OFC havde givet kælenavnet 'Farmors 60 års fødselsdag'. Bestyrelsesformand Louise Staal-Thomsen så tilbage og fejrede historien, vi bygger på, der begyndte for 60 år siden, da Dansk Faldskærmsklub blev stiftet og siden blev til Dansk Faldskærms Union, som foreningen ændrede navn til i 1966:

 

- Dengang var DFUs formål ”at gøre faldskærmsudspring til en civil dansk sportsgren og udvikle og varetage denne sportsgrens interesser.” Meget er sket på de 60 år, men i særdeleshed sikkerheden og adgangen til at springe faldskærm har udviklet sig markant. Ildsjæle har igennem tiden skabt de strukturer for sikkerhed, træning og uddannelse, som gør, at sporten nu er tilgængelig for de fleste og ikke længere udgør en risiko i sig selv. Det betyder, at vi i dag springer ca. 20.000 sportsspring om året med ganske få skader. 

- I dag lyder DFUs formålsparagraf ”at skabe de bedste rammer for faldskærmssporten”, men jeg er tilbøjelig til at tilføje: ”.. og gøre os relevante og attraktive overfor befolkningen for derigennem at bevise vores relevans politisk og understøtte de initiativer som Danmark Idræts-Forbund initierer”.

- Vi skal udvikle os i takt med tidens megatrends, i et turbosamfund hvor det forventes at alt er digitalt og kan opnås på rekordtid. Heldigvis ved Vi, at DFUs fællesskab kan så meget mere end blot levere faldskærmsspring på kommercielt niveau. Med til faldskærmsspringet hører også hyggen på en overskyet dag, glæden ved at give nye medlemmer en fantastisk oplevelse, glæden ved at stå på sejrsskamlen med holdkammeraterne og en medalje om halsen og ikke mindst røverhistorierne i baren. Alt det er med til at gøre os attraktive, og det skal vi huske at formidle samtidig med, at vi gør det nemt og let at springe faldskærm og være frivillig. I dag handler skal idrætsorganisationern også ”være mere for flere”. Vi skal tage socialt ansvar og man forventer, at idrætten er klimavenlig og bæredygtig. 

Louise Staal-Thomsen rundede af med at sætte en streg under, at DFU absolut stadig har sin relevans som fælles paraply for faldskærmssporten:

- Der er et fantastisk fællesskab at kæmpe for og masser af udfordringer at arbejde ind i for at skabe en positiv udvikling for faldskærmssporten i Danmark både sportsligt og som union.

For alle tilmeldte var der undrevejs lotteri med flotte gaver fra vores sponsorer Newline Sport, Jysk Emblem Fabrik og LB Altimeters. En stor tak til jer. 

Odense Faldskærmscenter havde taget jubilæumsboogiet under sine vinger oven på en uge med Fritfald DM og havde travlt i det ustadige vejr. En stor tak til klubben! Vi glæder os allerede til 70 års jubilæet.