Administrationen på tour i DK

DFU’s administration er nu retur igen på kontoret ovenpå nogle dage med en masse inspiration og dialoger med DFU’s medlemmer i følgende klubber HLF, FKNF og SDV.

Og det har været en helt igennem fantastisk tur, hvor vi for alvor er blevet mødt af en lyst og gejst fra medlemmerne og frivillige om, at ville bevæge DFU og klubberne videre frem.
Vi møder meget forskellige klubstrukturer og muligheder, men egentlig i bund og grund de samme udfordringer, så vores bøn til Jer - bevar Jeres eget eget DNA og forfin det som Jeres klub er gode til.

Vi har mødt en masse kernefrivillige, medlemmer og piloter, som nu har fyldt vores kuffert med en masse inspiration til nye projekter og til emner på de kommende større møder med klubberne. Men selvom vi har fået "kufferten" fyldt op med en masse at udvikle videre på, så er der fortsat plads til flere klubbesøg. Da vi meget gerne vil møde Jer og de tanker og udfordringer, som I står overfor.

Fedt at møde klubfolk, lokationer og traditioner, hvor man kan mærke, at man er en del af noget helt specielt klubliv. HLF som er snart er en gammel dame (har 40 års jubilæum i 2023), men som netop har færdiggjort en ny "pakkesal", og hvor der er nye gode kræfter på vej, og hvor der fokuseres på omgivelserne både internt og eksternt. 

 

Faldskærmsklubben Nordenfjords er den nye "klub i klassen", og som er vokset eksplosivt inden for de seneste år, og har stor succes med fastholdelse og uddannelse af certifikatspringere. Klubben har et virkelig STORT potentiale, da deres miljø lægger op til rigtig meget aktivitet, og de har, i princippet, adgang til alle lokalerne hos Sindal Flyveplads. Ikke destro mindre så kigger klubben på udvidelse af et pakkeområde. Derudover så er FKNF en klub, hvor man for alvor har valgt at skrive FRIVILLIGHED med stort..

  

Og så møder vi medlemmer fra Skydive Viborg på deres traditionsrige Læsø-tur, hvor ung møder ældre, hvor erfaring møder nysgerrigheden, hvor E-certifikat møder eleven - alt dette kombineres i den årlige klubtur, hvor alle bor under samme tag. Her står den så bare på hygge med spil og aktivitet, madlavning der går på skift (chili con Carne kan bare noget), går i kurbad, rider på hesteryg, tager i saltsyderi eller lignende, når ikke lige vejret indbyder til spring.

  

Det var så berigende at mærke klublivet hos klubberne - tak til Jer alle for at tage imod os.

Inspiration til de klubber, som endnu ikke har fået sat vores klubbesøg på "dagsordenen" - der behøver ikke at være en lang dagsorden for mødet. Men bare det at vi mødes og samtaler flyder, så dukker der helt automatisk en masse undren, udfordringer og emner op til udvikling, som vi igen kan tage med hjem i maskinrummet, eller som vi kan adressere på kommende aktivitetsseminar. Det vi blandt andet har fået med os hjem, som klubberne har adspurgt om, og som vi vil dykke lidt ned i er:

  • Støtte og hjælp til fondsansøgninger
  • Støttepulje til klubberne - aktivitets- og udviklingsprojekter
  • Fælles DFU kasserer
  • Kigge yderligere ind i fastholdelsesmateriale - herunder erfaringsudveksling med fokus på civile springere

Vi kan ikke vente med at udvikling, så vi er allerede igang, men vi skal videre….

DFU’s kontor arbejder lige nu også med andre spændende projekter, som både er en del af strategien, og noget som vi har set, at der også kan være berigende for DFU - her kan vi nævne:

  • Udvikling af instruktøruddannelsen
  • Udvikling af elevuddannelsen og materialet
  • Oplæg til en ny økonomisk struktur for DFU
  • Klima- og bæredygtighed, vi kigger seriøst ind i den grønne opstilling, som kan understøtte de tendeser vi ser, og den udvikling der ligger foran klubberne
  • Virtual Reality (VR) projekt - vores klubber kan låne VR udstyr til markedsføringsinitiativer, eller hvis I skal være synlige ved aktiviteter i kommunen
  • Kommunikationsudvalg - da vi forventer, at opruste på vores Sociale medier, men dette involverer også klubber og medlemmer

Men men men tøv aldrig med at tage fat i os enten på springpladserne, når vi er på besøg, eller hvis du sidder foran en pc’ere eller med tlf i hånden.