Anti mobbe- og sexchikanepolitik og trivselsansvarlig i DFU

Kære Alle,

 

I DFU har vi generelt et godt fællesskab og et respektfuldt miljø. På springpladserne rundt omkring i Danmark oplever vi glade springere og medlemmer som hygger sig omkring vores fælles passion, med plads til alle fra den nye elev til fun-jumperen og til landsholdsspringeren.

 

Igennem en undersøgelse fortaget blandt DFUs medlemmer, med henblik på at få flere kvinder i sporten, er vi desværre også igen blevet bekendt med, at der forekommer chikane, sexisme og grænseoverskridende adfærd i DFU.

 

Der foregår lige nu en intens samfundsdebat om denne type af chikane – nemlig sexisme. En debat som vi i DFU, med vores viden, skal forholde os til og tage alvorligt.

 

Her er DFU’s politik og holdning helt klar. I DFU behandler vi hinanden med værdighed og respekt uanset køn, seksuel orientering, etnicitet, religion eller status som springer. Vi har alle et ansvar for at gøre DFU til et rart sted at være, hvor man i trygge rammer kan udvikle sig som springer i et stærkt og respektfuldt fællesskab.

 

Det handler i sin enkelthed om, at vi, både mænd og kvinder, bliver bevidste om vores egen adfærd og er opmærksomme på egne og andres grænser. Vi har alle forskellige grænser, og de skal respekteres, ligesom det skal være ok at sige fra, hvis de overskrides. 

 

Anti mobbe- og sexchikanepolitik

På vores hjemmeside ligger vores retningslinjer om mobning og seksuel chikane. Her beskriver vi ret konkret vores politik og hvilke forpligtelser og handlemuligheder I har som medlem, hvis I oplever mobning eller chikane. Vi vil opfordre jer alle til at orientere jer via linket lige her.

 

Whistleblowerordning og Trivselsansvarlig i DFU

Som en del af vores anti mobbe- og sexchikanepolitik har vi nu etableret en trivselsansvarlig i DFU. Her kan du som medlem (anonymt) henvende dig for hjælp og rådgivning, hvis du er bekendt med, har begrundet mistanke om eller selv er blevet udsat for diskriminerende, chikanerende, mobbende eller sexistisk opførsel i DFU-regi.

Ansvaret som trivselsansvarlig er placeret hos vores udviklingskonsulent Gregers Gatzwiller. Du kan kontakte Gregers på mail: gg@dfu.dk eller på telefon: 29478194. Læs mere om ordningen lige her.

 

Det er for DFU’s bestyrelse helt afgørende, at alle medlemmer af DFU kan dyrke deres sport og nyde godt

af vores fantastiske fællesskab uden at opleve mobning eller chikane af nogen art. Det er også vores indtryk, at langt de fleste i DFU kan det – og det skal vi holde fast i.  

 

Lad os sammen sørge for, at vi bevarer en god og respektfuld tone og vores kærlige kammeratlige fællesskab.

 

Blue-Skies

Louise Staal-Thomsen

Formand DFU