Colors of Seychelles Boogie 2023 - en eksotisk faldskærmsberetning

Det er ikke hver dag, at DFU medlemmer springer faldskærm i Det Indiske Ocean, men Bo Mascke Sørensen fra OFC havde valgt at benytte vinteren med til at banke vinterrusten ud af kroppen. Vi lokkede Bo til, at skrive en eksotisk fortælling om dine oplevelser, krydret med lidt flotte billeder til andre inspiration.

Læs her Bo's oplevelser, og vi vil gerne sige tak for at bruge tid på at dele dette med os andre:

Min bror mødte for et par år tilbage en gut til noget pyramide boogie i Egypten, som havde en part i en relativt ny dropzone, Fly Seychelles, på Praslin Island, Seychellerne. Det vakte vores interesse og vi talte om at det kunne være fedt at tage ned og se en dag.

Da vi så hørte om Colors of Seychelles Boogie 2023, var beslutningen nem og vi valgte at tage af sted med kæreste, hustru og barn for at lave en familietur ud af det. Seychellerene er det mindste land i Afrika og består af 115 øer i det indiske ocean. Praslin Island er den næststørste af Seychelles Inner Islands og knapt halvt så stor som Amager.

Boogiet var arrangeret som en samlet pakke for de fleste med 15 spring inkluderet, samt lækre boliger ved siden af dropzonen og halvpension. Jeg er faktisk ikke helt sikker, men tror pakkeprisen var omkring 4500 euro. Priserne på Seychellerene for mad, overnatninger og den slags ligner meget, hvad vi er vant til herhjemme. Springpriserne er dyrere end vi er vant til hjemme.

Da det ikke passede så godt med vores rejseplaner at deltage på den måde fik min bror aftalt at vi bare dukkede op, og deltog i springaktiviteten. Så lejede vi selv en airb’n’b og en bil. En bil er rigtig god at have til at komme rundt på den relativt lille ø, da offentlig trafik er sparsom.

Der bliver sprunget faldskærm hos Fly Seychelles ud over boogiet, men det er lidt sporadisk, og de prøver vist at satse på de sidste 4 dage af ugen.

Faldskærm er ret nyt dernede og startede så vidt jeg ved kort tid før corona. Det foregår pt sådan dropzonen har et godt forhold til militæret. De træner deres elitesoldater i spring og til gengæld kan de så leje militærets Dornier til faldskærmsspring når den ikke har andet at lave.

Man skal altså ikke forvente en velsmurt dropzone som de store kommercielle rundt i verden, eller en ultra kedelig tandemfabrik. Til gengæld drives det af nogle mennesker der bare gerne vil have man får nogle spring og hygger sig, mens de prøver at få alt op at køre med myndigheder, militær og lokale interesser. De lokale elitesoldater er virkelig søde, glade, imødekommende og super glade for at nogle vil springe med dem.

Vi ankom en god uges tid før boogiet skulle starte og havde tid til hygge med familien, se os omkring og springe lidt.

Allerede på dagen for ankomst blev vi kontaktet af min brors bekendte der havde noget eventyr på hjertet. ”Guys – you can’t miss this!” var beskeden, og vi var straks klar.

Så torsdag eftermiddag (efter planerne havde ændret sig gentagne gange jf. militær præcision) læssede vi højt humør, soveposer, rigs, et par få snacks, et par sodavand og 2 øl, i militærets Dornier. Så fløj vi 75 minutter sydøst over til Alphonse Island. En lille ø på størrelse med Vejrø, midt i absolut ingenting.

Her ligger et 5 stjernet hotel der koster op mod 100.000kr for en uges ophold, og en militærstation, og intet andet.

Vi fik lov at sove på militærstationen, på træ-senge uden madrasser.

Til gengæld blev vi særdeles godt behandlet af soldaterne der var super glade for at der kom nogle med lidt erfaring og hjalp med at coache dem – det var nemlig en del af aftalen hvis man ville være en af de under 15 heldige der har haft fornøjelsen af at springe her.

Vi sprang hele fredagen med soldaterne, og fik også tid til et par funjumps og et highpull over atollen. En helt fantastisk oplevelse.

Tilbage på Praslin Island var der ikke meget spring aktivitet op til boogiet. Arrangørerne havde travlt med at hente springere og load organizers over fra hovedøen Mahe. I dagene op til samledes glade springere fra hele verden, og load organizers talte blandt andre Airwax, Pete Allum, Ewan Cowie, Omar Alhegelan, Augusto Bartelle, Evan Rokne og Will Penny – så der var lagt op til at fantastisk boogie med masser af strandspring og højt niveau.

Desværre nåede vi kun halvanden dag med spring. Vi blev forsinkede på første dagen da flyet skulle bruges til en search and rescue mission. Heldigvis var præsidentens personlige assistent AFF elev på vej til første spring, så efter et par telefon opkald kom der fart på, og vi kunne lige nå et par spring og et lækkert sunset load.

Dagen efter kom vi godt fra start, men en af springerne havde en alvorlig ulykke efter at have ramt en trætop i et swoop, og omkom desværre som følge deraf.

Det stoppede desværre boogiet for os, da det efterfølgende gik nogle dage med politiets opklaring af ulykke, og fremskaffelse af nye springtilladelser. Man lander på en offentlig strand, og de er heldigvis ikke vant til den slags på Seychellerne. Derfor tog det myndighederne nogle dage inden de kom i gang igen.

Der er dog spring aktivitet igen, og de har siden haft Innhop Project i gang dernede.

Seychellerne er et fantastisk feriested, med en totalt laid back vibe, og stedet er på ingen måde ødelagt af turisme. Det har virkelig været en fabelagtig tur. Vandet er 28gr, dagen er 28-30gr og natten 28gr. De lokale er søde og afslappede, og stedet er på ingen måde overrendt.

Trænger man til en sol og badeferie, med masser af lækker grillet fisk, godt humør, ingen stress, dårligt internet, kolde øl, smilende mennesker og kæmpe flagremus – iblandet lidt faldskærmseventyr. Ja, så er Seychellerne et godt bud.

Men skal man bare over og træne 10 spring om dagen med sit team, så er det andre græsgange man skal finde.