De tabte medlemmer er næsten vundet tilbage..

Som du måske har set i dag på TV2 nyhederne, så tripper klubberne og medlemmerne for at komme igang igen med den nye sæson, og det tegner til at DFU næsten har genvundet de tabte medlemmer, som Corona pandemien kostede DFU. Helt specifikt så blev idrætten hårdt ramt af nedlukningerne og forsamlingsrestriktionerne, hvilket også ramte DFU hårdt i 2020, hvorfor DFU mistede omkring 1.000 medlemmer. Derfor er det rigtig glædeligt, at se at medlemstallet stiger igen.
Noget af det som har hjulpet DFU igennem restriktionsjunglen og forsamlingsloftene har det vist sig, at være de "vitamin-insprøjtninger", som regeringen og Kulturministeriet løbende har støttet idrætten med i form af store Corona foreningspuljer.
Dette har været med til at give et rigtig godt afsæt for klubberne i 2021, så DFU for alvor har kunne genetablere sig, og opsamle de tabte medlemmer, se grafen nedenfor over de seneste 14 års medlemstal for DFU.

Nikolaj Larsen, DFU's sekretariatsleder udtaler: "Corona epidemien var hård ved Idrætten herunder også for klubberne under Dansk Faldskærms Union, og DFU blødte medlemmer" og fortæller videre "Så derfor har Corona hjælpepuljerne været en helt afgørende faktor for klubbernes overlevelse, og resultatet kan tydeligt ses på de foreløbelige medlemstal for 2021". "Vi oplever en fornyet gnist hos medlemmer og klubberne, en lyst til yderligere samarbejde og fokus på større aktiviteter, og så har vi set en mindre tendens til at "gamle medlemmer" kommer tilbage til sporten" slutter Nikolaj.

Der er en endnu større fokus og lyst til samarbejde mellem klubberne, hvor blandt andet DFU's nye satsning - WWW.SKYDIVE.DK skal i 2022 for alvor skal stå sin prøve, som DFU's nye markedsføringsplatform, så DFU's klubber kan støttes til at komme endnu tættere på kommende elever og tandemgæster fra deres nærområde, som ønsker at prøve sporten og se Danmark lidt fra oven.

DFU's sekretariatsleder Nikolaj Larsen har i går givet sit syn på dette til TV2 Nyhederne. DFU glæder sig enormt til de næste par sæsoner, hvor også vi skal se DFU's nye strategi folde sig ud.