Det går den rigtig vej..

Danmarks statsminister afsluttede i går sit pressemøde, og budskabet var, at det går den rigtige vej i Danmark. Smitten spredes langsommere, og presset på sundhedsvæsnet er pt ikke så stort som frygtet.
Med andre ord: Strategien med at holde afstand virker!

Men regeringen opfordrer til, at vi alle holder fast i myndighedernes anbefalinger, råd og restriktioner. De næste par uger bliver afgørende for, om regeringen gradvist kan begynde at åbne for samfundet efter påske, og at vores springsæson snart kan komme igang, og I som klubber kan komme igang med at sætte elever og tilbyde tandems.
Men så kan vi for alvor få sat skub i DFU's spændende aktivitetskalender for 2020, som du finder her.

Derfor fastholder vi, med den klare udmelding fra DIF’s side, at holde vores foreningsidrætsaktiviteter lukket – både indendørs og udendørs. Det er vigtigt, at vi i foreningsidrætten også holder fast og giver vores bidrag til, at vi forhåbentlig snart kan genåbne samfundet. Hvis tallene fortsat er stabile om to uger, vil regeringen begynde gradvist at åbne for samfundet efter påske, men hvad det betyder helt konkret, ved vi ikke, men vi vil løbende følge udviklingen og give vores input og anbefalinger til jer for, så vidt angår idrætsområdet.

Men en klar opfordring herfra er, når sæsonen kan startes op, at I tager den med ro, og husker hinanden på, at I alle er rustne, så hvad I kunne i 2019 kan I nødvendigvis ikke på spring 1, 2 eller 3.
Derfor bedes I alle passe på, og sætte sikkerheden endnu højere end I plejer at gøre - samt foretage lidt konservative landinger, så kan I gi' den gas på den anden side af sommerferien.

DFU's bestyrelse kigger naturligvis også på at sæsonen bliver noget kortere end normalt, så det kan eksempelvis blive svært med nok virkedage eller opnå nok AFF- eller tandemspring, men dette skal vi nok blive kommunikeret senere.

Derudover så er vi klar over, at situationen griber ind i klubbernes målsætninger, men i høj grad også i DFU's og Jeres økonomi. Derfor arbejder DIF og Kulturministeriet lige nu også med en genopretning, som vil støtte idrætterne bedst muligt. Dette vil DFU's bestyrelse og administration følge nøje.