DFU’s landshold i 2020

Dansk Faldskærms Union har netop udtaget landsholdene for de 5 discipliner for 2020, hvilket har været en spændende proces.

Sportsudvalgsformand, Lærke Mogensen, udtaler: ”Det har været mit ønske, at ændre setup’et i DFU, så de springere der kommer til at repræsentere DFU i store internationale konkurrencer fremover bliver officielle landsholdsspringere. Derfor er der i udvælgelsen også lagt vægt på resultater for nationale og internationale konkurrencer, konsistens, samt personlige og sociale kompetencer, da man som udgangspunkt skal repræsentere Danmark som hold”.


DFU har derfor udsendt en åben invitation om, at der kan ansøges om at blive landsholdsspringer i 2020. Dette indebærer også, at udtages man til DFU’s landshold, så vidt det er muligt, deltager på DFU’s aktivitetsseminar i starten af oktober. Så vores klubber, udvalg og landshold sammen lægger en spændende og udviklende plan og kalender for 2020, som kommer så mange medlemmer til gode.
Dette understøtter DFU’s bestyrelses ønske om, at være mere synlige i DFU’s strategi i forhold til implementering af den røde tråd – ”Rookie-to-Rockstar”.
I 2020 har DFU’s sportsudvalgsformand valgt, at der skal være 3 springere til Wingsuit landsholdet, 5 springere til præcisionslandsholdet, og 2 springere til Canopy Piloting landsholdet samt et Freefly- og et formationslandshold.

Lærke fortæller endvidere, ”Vi har modtaget en del ansøgninger fra danske springere om at blive en del af de danske landshold 2020, og det har været svært i processen, at vælge”, og fortsætter: "Vi glæder os meget til at følge de danske landshold i 2020, og hvor Rusland har "inviteret" til et stort fælles Mondial (VM) i Kemerovo 11.-21. august 2020", slutter DFU's Sportsudvalgsformand.

Derfor arbejdes der også nu mere struktureret med at få skabt talentprogrammer, som skal gøre de næstbedste parat til at tage ”springet” op af stigen til at blive landsholdsspringer.

Følgende er udtaget til DFU’s landshold 2020:

Wingsuit
Per Bjørn Poulsen, Dennis Ohlsen og Ulf Munkedal

Præcision
Torben Glud, Rene Hansen, Michael Burmester, Erik ”Pinky” Sørensen, Karsten ”KK” Hansen

Freefly
FLUX - (Benjamiin Laudrup, Emil L. Kristensen - Jakob Madsen (Video))

Formationsspring
Sky4ll - (Hans Oksen, Martin Halfer, Nicholas Ørum, Steffen Ramlyng - Anders Krabbenhøft (Video))

Canopy Piloting
Christian ”Webber” Jensen og Kenneth Gajda