DFU's nye kraftcenter projekt

DFU's første kraftcenterweekend nogensinde afholdes i St. Bededagsferien i Nordjyllands Faldskærmsklub (NJFK), og starter torsdag d. 29. april og løber t.o.m. søndag d. 2 maj.
Kraftcenterweekenden er en kombineret CP og Præc træningscamp, hvor begge discipliners landstrænere er til stede for at coache elite- og talentatleter alle 4 dage, dog er præcisions normale landstræner fanget i Corona-pandemiens restriktioner og isolationsudfordringer, så der er fundet et godt alternativ ved første kraftcenterweekend i NJFK.

Kraftcenteret er også åbent for alle springere der har interesse i de to discipliner. Marcos Darman, landstræner i CP, har sat søndag d. 2 maj af til at undervise i skærmflyvning, hvor der er 5. pladser, som afsættes efter først til mølle. Der ligger dog en egenbetaling på 1.000 kr. for coaching. Tilmelding sker til stefan@njfk.dk

Pga. begrænset flykapacitet foregår deltagelse i weekenden kun med tilmelding.
Elite- og talentatleterne i de to discipliner bedes kontakte DFUs sportsmanager Nikolaj Larsen på nnl@dfu.dk senest mandag d. 26. april, og meddele om man ønsker, at deltage i frokost og/eller aftensmad i løbet af weekenden.

Er man breddespringer og ønsker at deltage i weekenden kan man tilmelde sig ved at kontake NJFKs kraftcenterkoordinater Stefan Holebæk på stefan@njfk.dk med besked om, hvilke dage man ønsker at deltage, samt evt. ønske om at deltage i frokost/aftensmad senest 24 timer før ankomst.
Man skal dog være opmærksom på at elite- og talentatleterne har førsteprioritet på liftpladser torsdag/fredag/lørdag.

Selve kraftcentertanken er udsprunget af DFU's strategi, som vi de seneste par år har arbejdet med, og er en forlængelse af, at DFU's sportsfaglige ledelse sidste år udviklede unionens talent- og elitestrategi, som skal forankre DFU’s røde tråd fra bredde til talent og elite - læs værdisættet her
For at understøtte dette udviklingsarbejde, så har vi i 2021 udpeget to kraftcentre, som hver har fokus på henholdsvis fritfalds- og skærmflyvningsdisciplinerne.

Det er dog rigtig vigtigt at understrege, at det ikke er et fravalg af alle de andre klubber, men et naturligt tilvalg af to klubber, som i forvejen både har de rigtige forhold, kapacitet og ressourcer til at løfte henholdsvis fritfald og skærmflyvning. Derfor var det ikke svært at udpege FDK, som DFU’s nye kompetence- og kraftcenter inden for fritfaldsdisciplinerne og NJFK inden for skærmflyvning. Dette skal i høj grad også ses, som et forsøg på, at styrke vejen fra bredde til talent og elite, da vi arbejder med at få kvalitets coach-kompetencer til landet, så langt flere kan benytte sig af denne udvikling. Første træningsweekend hos fritfaldskraftcenteret bliver 19.-23. maj.

På disse kraftcentrene vil udviklingen af talent- og elitespringerne foregå i første omgang de næste 2 år, og vi har i 2021 valgt at lægge henholdsvis 2 og 3 weekender på dropzonerne, hvor vi har lavet aftaler med nogle stærke trænerkapaciteter, som skal coache og vejlede DFU’s talent og elitemasse. På disse weekender vil DFU’s talent, elite og landshold blive prioriteret i forhold til plads i flyveren, pakkere, teamrum og generel udvikling som talent og elitespringer i DFU.

Vi glæder os enormt til forløbet i 2021, men i høj grad også til at evaluere setuppet i 2021, og få noget feedback fra trænerne, klubberne og springerne, så vi kan udvikle setuppet yderligere i 2022. 

Næste led i denne udvikling og som en del af DFU's kommende strategi, så skal vi til at udvikle et nationalt trænerkorps, som ligeledes skal understøtte denne udvikling og sætte fokus på "mere seriøs sport i sporten", så kraftcentersetuppet kommer hele DFU tilgode. Men mere om dette senere:-)

Vi glæder os enormt til at udvikle dette til gavn for hele DFU.