Dolomiti cup 2022

I weekenden deltog præcerne i Dolomiti Cup 2022 i Belluno i Norditalien. De tidligere elitespringere Michael "Mike" Petersen og Pernille Lykke Petersen var kørt i forvejen for at træne en uges tid i forvejen og herreholdet ankom torsdag over middag efter at have deltaget i de militære mesterskaber mandag til onsdag. 

Resten af torsdagen blev brugt på 3-4 træningsspring og om fredagen fik vi også 6-7 træningsspring under vanskelige forhold og 25-30 graders varme.

Lørdag var der lovet heldagsregn, men trods alle odds, så gik konkurrencerne i gang kl. 08.00 og inden dagen var omme, så havde springerne fået 4 runder. Det danske hold var yderst uheldige i 3. runde og kom op i helt umulige forhold. Vinden var oppe på 10-12 m/s i ned til 25 meters højde og 3 ud af 5 springere landede op til 30-40 meter fra madrassen. Derfor var man sikre på, at de pågældende 3 springere ville få omspring, men da vinden ikke havde været over 7 m/s nede ved jorden, så blev dette ikke aktuelt. Dog valgte dommerne herefter at stoppe konkurrencen efter danskerne var landet, da de godt kunne se at forholdene var urimelige.

Søndag fik vi yderligere 3 runder og altså 7 runder i alt.

Pernille Lykke gjorde det godt i damerækken, og endte på en 3. plads ud af de 12 deltagende kvinder. I herrerækken blev Torben Glud nr. 10 og Michael Burmester blev nr. 13 ud af 80 deltagere. Grundet den horrible 3. runde, så blev det danske hold nr. 11 ud af 19 hold. Potentielt kunne holdet have blandet sig i top 6, hvis de 3 uheldige springere havde fået et fortjent omspring i runden.

Se resultaterne her:

4 ud af de 7 runder blev for øvrigt sprunget i mere eller mindre regn, hvilket jo ikke er optimalt for nogen :-)

I 2022 har præcisionsmiljøet fået ny landstræner, Domen Vodisek, som er en tidligere verdensmester inden for præcisionsdisciplinen og fortsat meget aktiv inden for miljøet. 

Domen er kommet med nogle nye tekniker, som vores præcisionselite arbejder med i øjeblikket. Derfor forventes det også at tidligere tiders gode resultater, måske nok vil tage lidt tid at opnå, da det tager lidt tid, at inkludere de nye tekniker. Men der blev arbejdet målrettet med dette ved seneste Kraftcentertræningssamling i Varde i maj måned, hvor Domen var forbi.