Et DM Fritfald er den ultimative træningscamp

FS-holdet Flyverust gik hele vejen og vandt A-rækken i DM Fritfald 2024. Det er andet år for de to springere Silas Hedegaard (ØFK) og Adam Hammer (NJFK), men med en ny holdsammensætning i år. Oprindelig blev de to FS-springeres konkurrencedeltagelse skubbet i gang af landsholdsspringer Flemming Borup (Sequenz). Og det er helt klart de erfarne springer, som kan bane vejen for nye FS-hold, mener Silas.

- Det er 2. år, vi deltager, men altså første gang at vi er et helt hold. Adam og Flemming tog kontakt til mig i starten af forrige sæson og spurgte, om Adam og jeg ikke skulle oprette et hold. Flemming tog os så med i tunnel og trænede med os, og til det første DM stod Flemming også for at skaffe en 3. og 4. springer plus en videomand til os. Så han skal have stor ros for det arbejde at få os sat i gang.

- I år kom vi sent i gang med at sammensætte et hold, men vi skaffede selv Aslak og Kim Rasmussen til vores hold og det er bare en rigtig fin sammensætning både personlighedsmæssigt og niveaumæssigt. Nu vil vi træne efter at deltage i AA-rækken i DM Fritfald til næste år.

 

Feedback, tips og springfokus

I år har FS-konkurrencen 3-way cuppen, som Silas har organiseret sammen med Jonas Haller. I 3-way cuppen fungerer på en online-platform og åbner døren for en anderledes og ny konkurrence på alle niveauer. Runderne er skræddersyet til at være simple og tilgængelige og nemme for alle at komme igang med. Her kan erfarne springere tage mindre erfarne under armen og prøve kræfter med formationsspring. Vi spurgte Silas, om hvad man får ud af at konkurrere og deltage i en mesterskabskonkurrence som DM Fritfald?

- For springere er et DM er den ultimative træningscamp, uanset om man vinder eller ej. Man udvikler sig så meget som springer, men også som hold. Alle er gode til at hjælpe med feedback og tips, og man er bare selv så fokuseret under springene, siger Silas og tilføjer:

- Udover selve konkurrencen, er DM jo også lidt en campingferie i sig selv. Efter vi er færdige med at springe, er det jo som at være på camping med sine bedste venner, og man møder også mange nye dejlige mennesker og det er fantastisk!

 

Næste DM i år er DM i 8-way Formation, som bliver afviklet d. 13.-15. september i Faldskærmsklubben.dk / FDK i Maribo. Tilmelding sker i facebookbegivenheden:
https://www.facebook.com/events/7226641384120083

 

Foto: Anders Lau Nielsen / www.adventurerocket.com