Faldskærme som håndbagage

Igennem flere år har der været forespørgsel omkring problematikken med at tage faldskærme med som håndbagage igennem især security.

Trafik og byggestyrelsen har nu optaget medbringning af faldskærme som håndbagage på lige fod med lavinerygsække ift. bl.a. eksplosiver i sikkerhedsudløserne.

I Kastrup Lufthavn er der en såkaldt go/no go liste, hvor faldskærme nu er på go listen under samme kategori som lavinerygsække. Det som bl.a. har drillet er jo sikkerhedsudløsere, som nu burde være løst :-)

Tilladelsen er givet til hele DK, dvs. alle lufthavne i DK, men hvor vidt der findes go/no go lister i f.eks. Billund og Ålborg, som derved gør det nemt for security at håndtere, er endnu ikke undersøgt. Men det ændrer IKKE på, at det er godkendt af Trafik og byggestyrelsen som håndbagage og optaget på listen over "farlig gods", som kan medtages som håndbagage. 

Det er dog stadig anbefalingen, at man så vidt muligt ikke tager faldskærmsgrej med som håndbagage, da der ved evt. mellemlandinger eller andet, kan opstå andre problemstillinger, som kan være svære at løse.
Og at man altid har dokumentationen med omkring sikkerhedsudløsere fra hhv. cypres og vigil. Det bør dog være væsentlig nemmere fremadrettet at få sin faldskærmsrig med som håndbagage i DK. 

Husk, at det forsat ALTID er security og piloten/flyselskabet, som har den afgørende beslutning.