Forårsfornemmelser inden for præcision

Der var lagt op til opstartsweekend 1.-3. april 2022 hos NJFK på Vesthimmerland flyveplads, hvor det helt nye udviklingsprojekt skulle skydes igang med fokus på skærmflyvning og fokus på at gøre disciplinen mere tilgængelig for nye springere, da det kan være en mundfuld, at ramme en 2-krone fra 1000 meter med hælen på den ene sko.

"Sæsonen blev skudt i gang på forenm vis med en fantastisk weekend på springpladsen hos faldskærmsklubben NJFK, hvor det samtidig var opstart af det nye udviklingsprojekt i disciplinen præcision", udtaler Rene Hansen, præcisionsdisciplinens sportsudvalgsrepræsentant og elitespringer.

Der mødte både nye og gamle ansigter op, så det blev en fantastisk weekend, hvor de gamle kræfter støttede de nye i denne spændende verden omkring disciplinen præcision.

Springerne mødte ind fredag over middag, hvor det blev til et par spring blot lige for at komme i gang og "banke rusten af kroppen", da det for nogle var de første spring i år, så der var fokus på at komme roligt i gang. Fredag aften blev der serveret en lækker pastaret efter en dag med en masse frisk luft og en masse nye indtryk. Herefter gik vi i gang med teorien til den præcise landing, og der deltog 12 interesserede springere. Teorien handlede om det basale i at flyve sin faldskærm i vindsektoren, være det rigtige sted på rette tid og højde samt det at flyve i forhold til andre springere. Derefter var der hygge og snak om gamle dage, samt vidensdeling på tværs af niveauer og aldre.

Rene Hansen var imponeret over den ihærdighed og det niveau alle startede op med: "Lørdag var der så mulighed for at vise, at man godt kunne overføre teori til praksis, og der skal alle sgu have noget ros, i var bare pi… gode. Vejret var smukt, men svært på grund at noget turbulens fra skov/hangar, men i gjorde, som i var blevet vejledt af en fantastisk trænerstab, og i skabte nogle flotte resultater på det niveau, i har lige nu, og hvis i holder ved og fortsætter det arbejde og fokus, så bliver i bare gode."
Der blev sat 21 lift om lørdagen, så alle var godt brugte, men med den lækre lasagne, som aftensmaden stod på, så blev alle hurtigt parate til nye udfordringer. Aftenen stod på underholdning skabt af videoer fra præcisions VM 1992, hvor flere af de tilstedeværende havde deltaget.
Tak for noget godt video Torben Glud (som for øvrigt blev junior verdensmester), men husk alle på, at uden et godt hold kommer der ingen individuelle resultater.

Søndag var der ikke vejr til præcision, men de fleste blev alligevel og hyggede og lavede andre faldskærmsrelaterede ting inden frokost, hvorefter udviklingsweekenden blev sluttet af.

Rene understreger: "Jeg vil gerne sige, som SU-repræsentant, at jeg er stolt over jeres indsats i denne weekend, både nye som gamle og håber dette er starten til en ny æra inden for præcisionssporten."

Udtalelse fra en af de nye springere, som deltog på 1. udviklingsprojekt:

Det har været en god weekend som ny springer på udviklingsprojektet under DFU. Fredag fik vi noget teori og introduktion til præcisions verden. Lørdag skulle vi så flyve efter de principper vi lærte fredag. Der var store fremskridt, nogle var endda så gode at de ramte madrassen flere gange. Nogle prøvede en præcisions skærm og fik øjnene op for, hvor svær en disciplin det rent faktisk er. Vi sluttede lørdag af ved madrassen hvor vi ventede på den sidste springer landede, den sidste på jorden denne lørdag var Vanilla Rozarth, WJ fra projektet og hun landede på madrassen, så hvilken afslutning. Efter hun stod på jorden, kunne vi skåle på en god dag og Martin Mikkelsen, VAF som rundede 3000 spring.

Præcisionsdisciplinen sportsudvalgsrepræsentant, Rene Hansen udtaler slutteligt:
"Til sidst vil jeg gerne sige tak til Pernille Lykke for stævneleder tjansen, uden din hjælp kunne vi ikke holde det flow vi havde,og tak til Michael "Mike" Petersen for din altid uendelige hjælp til de nye springere - du er der bare altid, tak til formand Søren Due-Hansen for hjælpen i køkkenet, du er bare en multimand, tak til NJFK for at huse os, tak til Ditte for lækker lasagne, tak til Eileen Burmester for at ville være træner på projektet, du får ros af de unge. Slutteligt så vil jeg gerne takke DFU for at ville være med til at afprøve dette projekt."

Næste samling inden for udviklingsprojektet er 6.-8. maj 2022 hos Varde, hvor alle er velkomne for at snuse til disciplinen.