Historisk DM i indoor skydiving FS

De første officielle danske mesterskaber i indoor skydiving blev i weekend afholdt i Hurricane Factory i Berlin. Efter planen skulle mesterskabet allerede have fået sin debut forrige år, hvor Dansk Faldskærms Union (DFU) i samarbejde med Svenska Fallskärmsförbundet (SFF) og Bodyflight Göteborg, inviterede til det første officielle Danmarksmesterskab i Indoor Skydiving – desværre blev mesterskabet aflyst som følge af coronapandemien. Det blev derfor første gang i DFU’s historie, da det danske mesterskab i indoor skydiving blev afholdt i Berlin. Mesterskabet blev ledet af Hans Linding Oksen, der her på billedet holder åbningstale. Efterfølgende tog DFU’s næstformand Søren Due ordet og takkede alle frivillige, og i særdeleshed Hans Linding for den store indsats. Der skal desuden lyde en stor tak til dommerkorpset.

Der deltog i alt 17 hold i kampen om DM-titlen, fordelt i AAA- og A- rækken. Titlen, og dermed den første DIF-medalje i indoor skydiing, blev vundet af VAF Warriors, på andenpladsen kom team Sequenz, efterfulgt af team Lost&Found på tredjepladsen. I A rækken vandt team Hayhallå, efterfulgt af Sky Team på andenpladsen og CISM FS MIL DK på tredjepladsen.

På billedet ses Danmarksmestrene, VAF Warriors.

Vindtunnelflyvning kan noget helt særligt. At kunne balancere og arbejde med vinden er grundlæggende for at opnå stabilitet, og det kan man meget effektivt øve i en vindtunnel, hvor den optimale kropsposition kan trænes i kontrollerede omgivelser. Lufthastigheden i Hurricane Factory Berlin kan indstilles med nøje præcision og blæse helt op til 280 km/t. Flyveområdet udgøres af en 15 meter høj glassøjle, som gør det muligt for tilskuere at se hele vejen rundt.

Tunnelfyvning sætter faktisk kroppen under et enormt pres. Luften strømmer op mod dig i meget høj hastighed, og du skal aktivere musklerne for at kontrollere din kropsposition. Det svarer til at du stikker hånden ud af vinduet i en kørende bil – du vil opdage, at det kan være udfordrende at holde din hånd stille i luftstrømmen. Det er på samme måde i en vindtunnel, bortset fra at vinden kommer nedefra i stedte for foran, og at hele din krop udsættes for modstand.

Se flere billeder fra DM på vores instagram, ved at trykke her.

Tak til sponsorerne.
https://www.lbwebstore.com/
http://www.riggerloftet.dk/
https://www.hurricanefactory.com/berlin/de/
https://dfu.dk/