Historiske vingesus ved DFU's 60 års jubilæum

Endnu en stor dag i DFU's historie blav fejret i Idrættens hus mellem nuværende og tidligere springere, som alle har bevæget DFU hen til det sted, hvor vi er i dag. 

Grundstenene til Dansk Faldskærms Union blev lagt for 60 år siden idag, da Dansk Faldskærmsklub blev etableret. Flere af de springere der var med fra begyndelse deltog i fejringen i Idrættens hus, da DFUs nuværende bestyrelse havde inviteret til jubilæumsreception. Her deltog også flere af DFU's tidligere præsidenter og formænd. Man kan jo med god grund skrive, at DFU står på skuldrene af det arbejde, som mange af de tidligere medlemmer har foretaget i DFU's unge år.

I løbet af receptionen blev der taget et rigtig godt billede, som startede med den springer, som havde foretaget det første spring ved selskabet, og så op til den springer, som var startet senest i sporten. En lille sjov fodnote til dette billede er, at disse to personer har samme efternavn "Burmester" - Hanne Burmester, som havde sit første spring i 1966 og Celine Burmester, som foretog sit første spring i 2020. Ind i mellem disse to springere, så Celine sin mor med, som tidligere også var elitespringer i DFU. Samlet deltog ca. 100 tidligere eller nuværende springere eller deres partnere, som ligeledes har været eller er en del af miljøet - download billedet her.

Derudover så var der flere fine gaver, bøger og billeder fra jubilæumsdeltagerne, blandt andet en plakat fra det første VM med dansk deltagelse fra Szolnok, Ungarn.

DFU's formand Louise Staal-Thomsen holdte naturligvis også en tale, hvor hun samlede DFU's historie, nutid og kiggede frem imod de potentialer og udfordringer der ligger umiddelbart foran DFU. Derudover var der flere der holdte nogle rigtig fine taler, blandt andre tidligere præsident Svend Brøsted, tidligere formand Aksel Nielsen, store DFU koryfæer John Holstein og Poul Erik "Filler" Hansen. En skøn dag med en masse dejlige anekdoter fra en svunden pionertid, hvor udstyret absolut ikke var, som det er i dag, og hvor man for alvor kan tale om, at det var en farlig idræt.

Læs hele formandens tale her

Tak til alle Jer som gjorde dagen helt fantastisk - og tak til alle som har været med til, at skabe DFU og sikre en større og sund mangfoldighed i det danske idrætsbillede.