Masser af 'Faldskærme i Fart' i konkurrencen hos SDU Sønderborg

Mandag d. 27. november var DFU og springer James Doyle fra Kolding Faldskærmsklub inviteret til SDU's årlige 'Faldskærm i Fart. Konkurrencen er for STX og HTX elever, som hjemmefra i fysiktimerne har nørdet faldskærmskonstruktioner og beregnet og bygget deres egen faldskærm.

Hvor vi er vant til, at faldskærmen kan bære og kan lande den, (nogenlunde) hvor vi vil. Så er faldskærmens konstruktion rigtig meget fysik og leg med tyngdekraften. I Faldskærm i Fart konkurrerede 270 gymnasieelever i, at faldskærmen kan lande så præcist som muligt inden for skiven, når den svæver 12,5 meter lige ned, bærende på et lod. 

Der var mange gode - også lidt udelandinger, men det gik allerbedst for 'Gang Gang Hoochie Mama' fra 1z på Sønderborg Statsskole. Stort tillykke til holdet.

James holdt i løbet af dagen tre omgange foredrag for de unge om faldskærmssporten og alle de forskellige discipliner, man kan kaste sig ud i og dygtiggøre sig i, når man med sin krop flyver frit på himlen og svæver i sin faldskærm.

Der var også et inspirerende oplæg fra Raketgruppen Copenhagen Orbitals, som fortalte om, hvordan de udvikler faldskærme til at bringe raketter tilbage til jorden efter en tur i rummet.

​Vi glæder os til komme tilbage i 2024 :-)

 

Her kan du læse mere om SDU's Faldskærm i Fart konkurrence. 

 

 

Fotos: SDU Sønderborg og James Doyle.