Rigtig gode præcisionsresultater med ny landstræner

Efter mange års arbejde med den tidligere tjekkiske præcisionslandstræner Jiri Blaska så valgte det danske præcisionsmiljø i år, at sadle om og forsøge sig med en ny landstræner og helt nye tekniker. Da man havde skelet ud i verdenen for at se hvilke nye tendenser og tekniker, som havde vundet indpas, så valgte man at kontakte den tidligere verdensmester Domen Vodisek fra Slovenien, som kommer med en solid erfaring, hvor han har blandt andet har været med til at bevæge landsholdet fra Qatar op i verdenseliten.

Alt nyt er jo svært for alle, men efter at have arbejdet benhårdt med de nye tekniker, som så småt er ved at bundfælde sig nu, og de første spændende resultater begynder så småt også at kunne ses.
Det danske præcisionslandshold deltog ved VM i sommers, og her kvalificerede Michael Burmester og Rene Hansen sig til semifinalerne, og senere kom Rene Hansen endda helt til finalen, og endte med en flot samlet 14. plads udaf de ca. 130 deltagende ved VM. Michael Burmester blev nr. 20 ved dette VM, som iøvrigt blev afholdt i Straconice, Tjekkiet. Holdet blev samlet nr. 11 ud af de 23 lande der deltog.

Senest ved World Cup'en i Locarno, Schweiz viste de danske præcisionsspringere, at der er noget rigtig spændende på vej. Her blev Michael Burmester samlet nr. 15 (7 cm), Torben Glud nr. 21 (8 cm) og Rene S. Hansen nr. 51 (11 cm). Her deltog mere end 150 præcisionsspringere fra hele verdenen, og holdet blev endvidere nr, 9 ud af de 37 hold der deltog.

Derudover så har Rene S. Hansen, som er disciplinrepræsentant for præcision, startet et udviklingsprojekt op i 2022, som også omfavner springere, som endnu ikke har fået deres c-certifikat, og det har i den grad båret frugt. Flere deltog i C-rækken ved DM i år, og der er et spændende kuld præcsionsspringere på vej. Her kan blandt andet nævnes Celine Burmester, Mathias Frydenlund, Adam Hammer og ikke mindst Kasper Højbak, som også havde valgt at tage med til Schweiz for at få en fornemmelse af den store konkurrence.
Vi glæder os til at følge den udvikling, der er sat i gang hos bredden, og ikke mindst glæder vi os til at se, hvad arbejdet med den nye danske landstræner kan ende med.