Sequenz trænede med landstræner Roy Janssen i Malmø

Sequenz var i weekenden i Malmø og have den sidste indendørstræning i vindtunnelen med landstræner Roy Janssen, inden udendørssæsonen brager i gang for det danske FS landshold. 4-way landsholdet har den velkendte sammensætning af Hans Linding Oksen, Ulrik Høgsberg, Peter Stræde, Flemming Borup Andersen - samt videomand Anders ”Krabbe” Krabbenhøft.

Landstræner Roy Janssen er tidligere verdensmester og flere gange medaljevinder ved EM og VM. 

Her fortæller Roy om weekendens træning:

- Fredag har vi trænede individuelle færdigheder og lørdag-søndag er dedikeret til holdtræning. Allerede i dag (lørdag red.) kan jeg se forbedringerne. I FS er det vigtigt at have skarpe flyvefærdigheder og kropskontrol. Du skal vide hvordan du bevæger din krop og gør forskellige bevægelser i luften. Det skal sidde i kroppen. Det gælder om at lære at flyve jævnt og præcist. Så 4-way formation ikke bliver noget med at trække og skubbe sig rundt, fortæller Roy, og fortsætter:

- Udover flyvefærdigheder, træner vi holddynamik. På et hold handler det om at være en teamplayer. Sequenz arbejder naturligt godt sammen. De har forståelsen for, at man flyver som et hold. Trin for trin bliver man bedre. De fleste mennesker er fokuseret på sig selv. Men man skal forstå, at man er ikke hurtigere end den langsommeste på holdet. Man skal have denne her forståelse og fornemmelse for at man er nødt til at blive sammen. Det er en læringsproces for alle.

- At flyve sin krop som i FS kræver høj hjernekapacitet og samtidig skal man lære at arbejde sammen som hold.

Hvad er ellers vigtigt i FS-træning?
- Det er at være i form. Desuden at træne visualisering, se en masse video og holde hjernen inde på 4-way. Det kan selvfølgelig være svært at have tid til det, når man har arbejde og familie og andre ting. Man lever et normalt liv, og det skal man tilpasse træningen til, siger Roy.

Sequenz har trænet flere gange i vindtunnel henover vintersæsonen med landstræneren, og i september har holdet planlagt en udendørs camp med Roy Janssen. Sæsonen har holdet planlagt med øje for at nå et fornuftigt resultat ved VM sidst på året.