Udtagelse til elite og talent 2024

Først og fremmest tak for alle ansøgninger til elite- og talentudviklingstrupper. Vi er glade for at kunne fortælle, hvilke springere, der er blevet udtaget til trupperne i 2024 af DFU’s sportsudvalg og sportsfaglige ledelse.

Et krav for at blive en del af talent- eller elitetrupperne er, at man som springer skal deltage på træningsweekenderne inden for sin disciplin, hvor talent og eliten er samlet, og hvor den pågældende landstræner også er tilstede.

Generelt ligger fokus i træningen på at højne niveauet, udarbejde en ambitiøs træningsplan og arbejde målrettet med den internationale landstræner. Desuden har vi fokus på at styrke fællesskabet for springerne med de andre talent- og eliteatleter, så der også udveksles erfaringer på tværs af trupper. Nogle discipliner er holdbaserede og giver naturligt et bredt fællesskab, mens andre er en mindre gruppe og kan derfor med fordel knytte træningsfællesskaber med andre discipliner.

 

Sportsmanager Nikolaj Larsen udtaler:

Generelt lægger DFU vægt på at få mest mulig idræt for pengene, derfor har vi igennem de seneste år forsøgt at prioritere mest mulig træning i Danmark. Det betyder, at vores fokus har ligget på at trække disciplintrænerne til Danmark, hvor så de kunne varetage både talent- og elitetræningen. Derfor får flest mulige DFU medlemmer mest for de midler, vi bruger på at udvikle discipliner.

Vi skal sammen med disciplinerne forsøge at vende den vigende tendens til ikke at deltage ved nationale mesterskaber, understreger Nikolaj Larsen:

Vores store drøm var at skabe kraftcentre i Danmark, hvor vi kunne samle bredden med talent og elitespringer for at skabe størst mulige synergier, men første forsøg på dette er ikke rigtig lykkedes, så vi skal findes en anden måde at lykkedes med dette, slutter Nikolaj.

 

Sprede talent- og eliteerfaringer i idrætten

Vi lægger vægt på, at erfaringerne i elite faldskærm også bliver delt, så talenter og bredde også kan få gavn af de evner og erfaringer, som der trænes hårdt for at blive bedre til i elitemiljøet.


 

Præsentation af elitespringere 2024:

 

Canopy Piloting
Elite/landshold: Jonas L. Kristensen

 

Freefly / Freestyle
Elite/landshold: Link Freestyle

 

Formationslandshold
Elite/landshold: Sequenz

 

Præcision
Elite/landshold: Michael Burmester, René S. Hansen, Torben Glud & Martin Mikkelsen

 

Wingsuit
Elite/landshold: Dennis Ohlsen, Jonas Borum & Kristian Sommer

 

Præsentation af talentatleter 2024:

 

Canopy Piloting 
Talent - Bjarne Wahl, Oliver Headley, Troels Jessen, Anders Nedergaard-Hansen, Mikkel V. Petersen & Mattias Christensen

 

Freefly / Freestyle
Intet

 

Formationsspring 
Talent - Hey Hallå
Talent - Astronomia

 

Præcision
Talent: Kenneth WIllander
Udviklingsprogram - Kasper Højbak, Celine Burmester, Vanilla Rozarth, Mia Jul & Natascha Enoch-Larsen

 

Wingsuit
Intet
 

Blue Skies fra Sportsudvalget.

 

Læs mere om Sportsudvalget i Dansk Faldskærms Union