Uge 31 er DFU Fritfalds DM uge

Faldskærmsklubben.dk (FDK) er igen-igen vært for de danske fritfaldsmesterskaber, som for alvor skydes igang onsdag d. 3. august og forventes afsluttet 6. august.
Dette betyder, at der skal findes en danske mester inden for disciplinerne "Formationsspring", "Wingsuit", "FreeFly" og "Freestyle", som er en disciplin, der er "vækket" til live igen efter at der i en årrække ikke har været konkurreret i Freestyle.

Dette er for mange springere kulminationen på mange timers træning og forberedelse, men det kan for andre også være begyndelse på deltagelsen ved de danske faldskærmsmesterskaber inden for en af fritfaldsdisciplinerne. Men fælles for alle deltagere, så er det interessen og ønsket om dygtiggørelsen inden for en given disciplin, som gerne skulle drive værket.

Men desværre så har vi inden for de seneste år set en større nedgang i deltagelsen i nogle af disciplinerne, og i år er heller ingen undtagelse, hvor der ved tilmeldingsfristen var tilmeldt følgende deltagere:

  • 11 FS hold - hvilket er ganske flot deltagelse
  • 2 FF hold og 2 Freestyle hold - hvilket princielt er for få til at gennemføre en seriøs konkurrence, hvor der er kamp om pladserne.
  • 7 personer har valgt at tilmelde sig i Wingsuit advanced konkurrencen - hvilket også er til den lave side.

Så derfor skal dette også ses som et STORT opråb til alle medlemmer og klubber.

Sportsmanager Nikolaj Larsen udtaler: "I Dansk Faldskærms Union har vi jo valgt at gøre det muligt for alle at deltage, og har inddelt konkurrencerne i to rækker - en række for dem der virkelig er øvede og i en række, hvor der konkurreres mellem de springere og hold, som "er på vej" - så der er ingen undskyld:-)"

Nikolaj følger op: "Igennem de 10 år jeg har været ansat i DFU, så har jeg set en klar tendens til, at DM deltagelsen generelt har været faldende, og det skal vi sammen har gjort noget ved, og dette skal sættes på dagsordenen, hvilket også er en del af DFU's strategi".

Slutteligt så har vi jo også brug for at andre klubber, der byder sig til som vært for afholdelse af DM i fritfald - igennem flere år har det været FDK, som har stået for dette og trukket det "store læs", men vi har brug for andre klubber. Det er jo en enestående mulighed for Jeres klub, at få noget erfaring inden for afholdelse af større events og begivenheder - og vi står parat til at hjælpe Jer i forberedelsesprocessen. 

Når DM konkurrencerne går i gang, og ellers vejret vil tillade det, så vil du kunne følge med i konkurrencen via linket her