At være videomand til FS

Michael Boe Laigaard fra ÅFC var videomand på 4way FS talentholdet Astronomia til DM Fritfald, hvor han fulgte holdet i luften og filmede videoen til dømning i konkurrencen. Vi spurgte til hans udstyr og hvad de forskellige kameraer bruges til. Udfordringen som videomand, fortæller Michael, er dommerne skal kunne se alle greb på videoen til dømning. Derfor skal han som springer placere sig rigtigt fra holdets exit og igennem alle figurerne.

Kan du fortælle lidt om dit kameraudstyr og hvordan du bruger det?

- Det hvide Sony kamera er mit primære. Det er det, jeg kigger igennem først, og er det jeg helst afleverer til dømning i konkurrencen. Skulle det ske, at batteriet løber tør eller formationen er udenfor billedet, tager jeg GoPro’en ved siden af. Den er mere vidvinklet end Sony’en.

- Begge kameraer er sat til at filme i 1080/60fps, som er den maximale opløsning, dommernes system kan klare, fortæller Michael:

- Det lille kamera foran er der, hvor jeg kan skifte rundt i mine indstillinger. Det har jeg for det meste sat den til 1080/120fps eller jeg kan tage billeder hvert 0,5 sek. Når jeg filmer større formationer, sætter jeg et still kamera op i stedet for det store GoPro på toppen. Så jeg stadig har to videoer på.
 

 

 

Tak til Michael for at dele tips om sit kameraudstyr!




Fotos: Anders Lau Nielsen / adventurerocket