Vores seje VR-Faldskæm er snart helt klar

Vi er nu så langt i VR-Faldskærmsprojektet, at vi kan vise en teaser! Ved DFU's Udviklingsseminar d. 14.-15. oktober 2023 kommer I til at opleve mere af træningsmaterialet. 

I VR kan elever og instruktører opleve solospringet virtuelt. Faldskærmselever kan få en fornemmelse for flyveturen, vinden der tager i skærmen og tilsidst landingsrunden, mens de hører instruktørens instrukser over radioen. I VR-Faldskærm kan man også træne fejlfunktioner.

VR og AR kan selvfølgelig ikke erstatte den virkelige faldskærmsoplevelse! Men teknologien giver mulighed for at forberede, træne og øve sig på jorden - når det ikke er springvejr, eller hvis man er nervøs for at tage springet. 

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Initiativpuljen har med økonomisk støtte muliggjort projektet. Alle DFU's klubber får et sæt VR-briller, så deres elever kan dygtiggøre sig i det digitale faldskærmsunivers. 

DFU har udviklet VR-Faldskærm sammen med instruktører og klubber for at styrke træningen og sikkerheden i sporten. Projektet understøtter vinterens aktiviteter i klubberne, hvor vejret generelt ikke tillader at springe. Klubberne kan også tage faldskærmsoplevelsen med ud på uddannelsesinstitutioner, konferencer og andre besøg.

Sidste år søgte DFU's sekretariat fondsmidler og indgik samarbejde med produktionsstudiet Khora. I sommer gik de første optagelser i gang, og nu er hele processen undervejs med programmering og redigering. Der skal lyde en særlig stor tak til instruktør Søren Rønnelund og videomand Anders Krabbehøft, som sammen med vores sekretariat har kørt projektet. 

Her kan du læse projektbeskrivelsen for VR-Faldskærm

 

Se teaseren til VR-Faldskærm.