West Jump afholdt klubtur til Göteborg

Efter en vinter hvor faldskærmsaktiviteten har været begrænset til, omend hyggelige, klubaftener med pakkeundervisning og masser af kaffe syntes vi det var tiltrængt med et godt socialt arrangement. 

Derfor inviterede vi faldskærmsspringere, piloter, ægtefæller, kærester og børn med på tur til Göteborg d. 17.-19. marts. En tur hvor 27 deltog og to klubber var repræsenteret.

Forventningsfuldt blev bussen læsset i West Jump og kursen sat mod Aalborg, hvor klubbens nordjyske kontingent blev samlet op. Undervejs blev der livligt talt om vinterens oplevelser, nye grejindkøb og delt strikketeknikker. 

Som faldskærmsspringere tilbringer vi mange timer i små fly hen over sæsonen. Man kunne argumentere for, at det kunne opbygge en vis tolerance overfor flere timers ufrivillig rytmisk bevægelse. I et, næsten naturvidenskabeligt eksperiment, måtte vi erkende, at en sådan tolerance ikke gjorde sig gældende på færgeoverfarten fra Frederikshavn, hvor enkelte blev smågrønne i hovederne. 

Ved et besøg i færgens restaurant blev undertegnede prikket på skulderen af en svensk servitrice. Hun havde lagt mærke til min t-shirt og spurgte om vi var faldskærmsspringere? 
Det viste sig, at hun selv sprang faldskærm i Göteborg, og herefter gik snakken livligt, og jeg fortalte med stor begejstring om vores forestående tur. Et møde og et godt eksempel på den sociale åbenhed og interesse der findes i faldskærmsmiljøet. 

Efter at have anløbet Göteborg havn kørte bussen mod hotellet, hvor vi skulle bo. 
De sidste turdeltagere med bopæl på Sjælland stødte til, og nu var vi fuldtallige. 
Aftenen blev brugt på spisning på hotellet, hygge og rekreativt ophold i hotellets pool og en håndfuld besøgte vindtunelen.

Lørdagen blev brugt på udflugt til Göteborg, tur til Aeroseum (et underjordisk fly museum) og besøg til vindtunnelen.


Om aftenen var der fælles aftensmad og dagens begivenheder blev vendt, for nogle til langt ud på natten.

Søndagen bød ligeledes på tid i vindtunnel, og efterfølgende hjemtransport, hvor der blev delt videoer og billeder fra turen, og størrelse og designforslag til strikhuer blev diskuteret. 

Kæmpe tak til:

  • Alle der deltog på turen
  • West Jump for økonomisk støtte
  • DFU for økonomisk støtte 
  • Bodyflight Sweden 
  • Midtbus og Buschauffør Mark
  • Jens Martin Damgaard - Medarrangør

Når der også er plads til de gamle…

Efter at have været ude af sporten i små 15 år, er det helt fantastisk at træde ind i sin gamle klub igen – og lynhurtigt blive en del af det stærke sammenhold der var, og er i danske faldskærmsklubber. 

I West Jump har vi altid været gode til at rumme hinanden og på en tur som denne, hvor unge hot-shots, modne springere, piloter og familier mm. alle skal have en god oplevelse, er det bare så bekræftende at se, hvordan vi – på kryds og tværs – deler vores oplevelser, støtter og trøster, jubler og skåler.

At en (lidt) gammel mand som mig, kan får lov til at lege med igen på lige fod, fortæller alt om klubbens ånd. Som jeg siger, efter den lange pause… det er jo de samme mennesker der er i klubben, de hedder bare noget andet for turen!
Jens G.