World Championship i US er nu slut - og nye mål er sat forude

Dansk Faldskærms Union har i oktober måned sendt 11 elitespringere til Eloy, Arizona for at deltage ved World Championship (WC) i 4 forskellige discipliner. I går blev der snøret en sløjfe om de sidste konkurrencer med dansk deltagelse, som var med deltagelse i Freestyle- og Formationskonkurrencen.

Inden for Wingsuit disciplinen havde vi sat næsen lidt op efter et spændende resultat, da den danske mester Dennis Ohlsen blev samlet nr. 9 under Mondial i 2021, og i har 2022 hentet nogle spændende resultater rundt om i Europa, men sygdom ødelagde den sidste forberedelse i ugen op til WC, hvilket naturligvis er super ærgerligt for Dennis.

Men vi har her forsøgt at skabe Jer et overblik over de danske resultater i de forskellige konkurrencer:

Wingsuit resultaterne fordelte sig derfor således, at Dennis Ohlsen blev samlet nr. 13, Kristian Sommer blev nr. 19 og Ulf Munkedal tog 30. pladsen ud af de 44 der deltog.

Jonas L. Kristensen, Canopy Piloting, endte på en 37. plads i Freestyle konkurrencen, hvor i alt 42 deltog og Jonas blev nr. 56 i den kombinerede konkurrence (speed, accuracy, distance), hvor der samlet deltog 67 deltagere.

Formationsspringsholdet endte på en 15. plads ud af de 21 deltagende hold med et snit på 13,50 i de 10 runder.

Freestyleholdet endte på en 7. plads ud af de 9 deltagende hold med en samlet score på 51 ind over de 7 runder.

I 2023 afholdes der EM i Voss, Norge inden for FS og Freestyle, men Wingsuit afholdes i Prostejov, Tjekkiet og sluttes af med World Cup i Eloy, Arizona for CP.

​Da vi generelt har set et faldende deltagerantal ved de nationale konkurrencer, så er der sat yderligere tryk på bredde og talentudviklingen inden for flere discipliner, hvilket bliver spændende at følge, da vi også gerne ser flere der arbejder med fokuserede sportsspring.