World Cup 2023: Funkflyz er igen klar til at begejstre faldskærmsverdenen

FAI Free Flight World Cup 2023 nærmer sig, og i år med en overraskende deltagelse fra Danmark. Den ikoniske duo, Nils Predstrup og Martin Kristensen, også kendt som holdet Funkflyz er nemlig genforenet og stiller op ved konkurrencen i Voss, Norge.

 

Beslutningen har skabt spænding og nostalgi blandt faldskærmsentusiaster. I perioden 2001-2005 blev det danske hold verdensmestre hele fem gange i træk og lagde derefter konkurrencerne på hylden. Men da World Cup’en i år kommer til Voss, hvor begge har base, blev de tændt på at tage samarbejdet op igen.

 

Det har dog været en udfordring at finde tid til træning. Til daglig er Nils Predstrup AFF-instruktør hos Skydive Voss og fortæller:

”Vejret har ikke været særlig samarbejdsvilligt på det seneste. På de sjældne gode dage er jeg optaget af mine elever, hvilket giver begrænset tid til vores træning.”

 

Men duoen er optimistiske og føler sig sikre på, at deres dybe lidenskab for sporten vil drive dem til at levere en stærk præstation ved World Cup:

”Hele den kreative proces og træningen op til konkurrencen elsker vi. Men vi kunne slet ikke have gjort det uden støtte fra vores sponsorer LB, Skydive Voss og DreamFly. Vi er dybt taknemmelige for deres tro på os og hjælp til at forfølge vores ønske om at flyve sammen igen”, siger Nils.

 

Martin Kristensen, der i dag er verdenskendt professionel freeflying og bodyflying coach, tilføjer:

"Selvom det ville være fantastisk at stå på podiet, er vi klar over, at vores træningsmængde måske ikke er nok til en god placering. Det primære mål for os er at inspirere folk fra både vindtunnel- og faldskærmsmiljøet til at vise deres færdigheder og forfølge passionen for artistisk flyvning."

 

Faktisk handler deres beslutning om at deltage i World Cup ikke kun om personlig præstation. Martin og Nils håber, at deres tilbagevenden i konkurrencen kan motivere og begejstre andre hold til at udfordre deres grænser og udforske mulighederne inden for freestyle. Funkflyz’s partnerskab har altid handlet om at skubbe sporten fremad.

DFU glæder sig til at følge Funkflyz på deres rejse, for Nils Predstrups og Martin Kristensens dedikation kan stadig inspirere faldskærmsmiljøet. Duoens budskab er klart: Med passion, beslutsomhed og kærlighed til sporten er alt muligt i det åbne himmelrum.

 Fotos: Martin Kristensen.


Danmark til FAI Free Flight and Formation Skydiving World Cup 2023 i Voss, Norge, d. 22.-27. august 2023

Flere danske teams deltager i Voss. I Formationsspring deltager Sequenz, der lige er blevet danske mestre 2023. 

I Freestyle har vi hele to hold med. Link Freestyle, der netop er blevet Danmarksmestre for andet år i træk, deltager og Funkflyz som det andet danske AE (Freestyle) team. I Freefly deltager Endeavour, der vandt sølv ved Danmarksmesterskabet.

 

Læs mere om EM / World Cup 2023, der bliver afholdt i Skydive Voss, Norge.